Segueix-nos a les xarxes socials:

Els rescats dels Bombers es mantenen per Setmana Santa

Des del Divendres Sant fins a Dilluns de Pasqua van haver de fer tres actuacions, una més que en el mateix període de 2105

Els rescats dels Bombers es mantenen per Setmana Santabombers de la generalitat

La Setmana Santa és de per si per a molts sinònim de dies festius i molt atractius per desplaçar-se i fer activitats al medi natural. És en aquest espai on de vegades es produeixen situacions que deriven en caigudes, desorientació, entre altres. I que al final requereixen l'actuació dels Bombers, és a dir, acaben amb una rescat.

Del 24 al 28 de març, des del ?Dijous Sant fins a Dilluns de Pasqua, els Bombers han trebalt en tres rescats. Es tracta d'una xifra força estable si es compara amb la del 2015, amb dos, o el 2014, amb quatre.

Enguany les actuacions més destacades s'han portat a terme al Baix?Empordà i a la Garrotxa, tot i que també va haver-hi un rescat marítim. Una de les actuacions la van portar a terme a la zona del castell del Montgrí. Una excursionista va resultar ferida de gravetat després de caure en una àrea de difícil accés mentre era a la zona del castell. Bombers s'hi va desplaçar amb els efectius de rescat dels Grae i l'helicòpter.

Un cop rescatada la dona, de 51 anys, la van portar fins a una ambulància del SEM que la va traslladar ferida de gravetat a l'hospital de Palamós.

I el diumenge de Pasqua, una altra dona va accidentar-se a la Garrotxa a la zona dels Cogolls, a les Planes d'Hostoles. Va caure a la zona del Salt del Molí dels Morris i va patir una fractura al turmell. Una dotació i l'helicòpter amb efectius dels GRAE dels Bombers la varen rescatar.

L'últim servei el van fer dilluns a Roses. Van haver d'auxiliar una barca, a la qual se li havia espatllat el motor, i la van remolcar. L'actuació la van fer conjuntament amb Salvament Marítim.

L'any passat va haver-hi dos rescats durant la Setmana Santa a Girona.

Un d'ells va tenir lloc el 3 d'abril malauradament va ser amb un mort. Un excursionista de 51 anys va morir i la seva acompanyant de 53 anys ferida greu després de patir una caiguda al Puigmal, en el terme de Queralbs. Tots dos havien anat dimecres a fer la ruta que surt de Núria, l'home va caure i l'acompanyant també però no va poder avisar, en perdre el telèfon mòbil.

Prem per veure més contingut per a tu