Segueix-nos a les xarxes socials:

L'enderroc de l'edifici esfondrat a Olot acabarà a finals de la setmana vinent

L'Ajuntament reconeix que encara és massa aviat per dir quin dia podran tornar els 21 veïns desallotjats

Els treballs d'enderroc de l'edifici esfondrat al barri vell d'Olot acabaran a finals de la setmana vinent. "Les obres van al ritme previst", ha afirmat l'alcalde, Josep Maria Corominas, que ha explicat que encara no se sap quan podran tornar a casa els 21 veïns que vivien a tocar d'aquest edifici i que diumenge passat van ser desallotjats per garantir-ne la seva seguretat. L'enderroc és a càrrec de la propietat de l'edifici i els tècnics municipals n'estan fent el seguiment. Les alarmes van saltar quan el teulat de l'edifici, que està deshabitat, va esfondrar-se. Bona part dels treballs d'enderroc es fan de forma manual perquè el bloc es troba en un carrer estret i això fa molt difícil fer-ho amb màquines.

Les obres d'enderroc a l'edifici deshabitat situat a la confluència dels carrers Lliberada Ferrarons i Bonaire d'Olot, al barri vell de la ciutat, van al ritme previst i es preveu que acabin a finals de la setmana vinent. Ho ha explicat l'alcalde, Josep Maria Corominas, que ha recordat que aquesta és una obra d'urgència que ha hagut d'assumir la propietat de la finca i que els tècnics municipals n'estan fent el seguiment.

Encara és massa aviat per fixar el dia que els 21 veïns desallotjats podran retornar a les seves cases. Tots ells són persones que viuen a l'edifici de just al davant i a l'illa de cases que queda més a prop i que han estat reallotjats en una pensió i en cases de familiars. Des de l'Ajuntament, s'han compromès a continuar posant les "màximes facilitats" per atendre les seves necessitats. Quan el responsable tècnic de l'obra informi que ja no hi ha cap risc, els afectats podran tornar a casa.

Diumenge passat a la tarda, uns veïns van alertar de l'esfondrament de part del teulat d'aquest edifici. La policia va acordonar la zona i es va iniciar el dispositiu per garantir la segurat en aquest punt.

Prem per veure més contingut per a tu