14 de abril de 2016
14.04.2016

La meitat de la població consumeix aliments ecològics el darrer any

Segons un estudi del Departament d'Agricultura, dos terços compren aquests productes per raons de salut

14.04.2016 | 07:24

La meitat dels catalans ha consumit aliments ecològics el 2015, segons el Baròmetre de Percepció i Consum dels Aliments Ecològics que es va presentar ahir. L'estudi mostra que un 5,5% de la població consumeix aquests productes cada dia, mentre que un 20,1% ho fa un o més cops per setmana, un 11,9% més d'un cop al mes i un 12,2% ?menys d'un cop al mes. Per contra, un 47,8% dels catalans enquestats admet que no consumeix mai productes ecològics.
L'estudi destaca que els consumidors d'aliments ecològics dediquen gairebé una tercera part del seu pressupost en alimentació a la compra d'aquests productes, de manera que això marca una tendència creixent en la despesa amb relació al mateix Baròmetre del 2012 i del 2010. Sobre els motius que porten els consumidors a comprar els aliments ecològics, un 68,6% ho fan per raons de salut, un 23% perquè tenen més qualitat, un 15,2% perquè no contenen residus, un 11,7% perquè són més gustosos i un 13,8% per raons mediambientals, entre d'altres. Amb tot, el 93,8% dels consumidors afirmen que paguen més diners per un aliment ecològic que per un de convencional.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook