Una de les queixes més recurrents als consells de barri de Banyoles és l'incivisme per no recollir les defecacions de gossos. Per aquesta raó, ahir l'Ajuntament de Banyoles va fer la presentació d'una nova campanya de sensibilització. De fet, els últims anys ja n'ha fet diferents per la mateixa qüestió, a través de cartells, consells dels agents cívics...

Amb la nova campanya, Banyoles utilitzarà per primera vegada en una ciutat el sistema «Canny Box», inventat pel banyolí Narcís Casteis. Casteis ha donat 150 recollidors que es repartiran, de manera gratuïta, a l'oficina de turisme de Banyoles i a l'oficina d'atenció al ciutadà de l'Ajuntament. Es tracta d'una prova pilot i gratuïta del consistori que tindrà una durada temporal.

El sistema «Canny Box» és un recollidor de les caques de gos -que es pot portar a la butxaca- que, en el moment de necessitar-lo, s'obre en dues peces: un recipient i la paleta per recollir la defecació.

En la presentació d'ahir, el regidor de Via Pública i Mobilitat de Banyoles, Lluís Costabella, va demanar «civisme a l'hora de recollir les defecacions de gossos a la via pública, ja que no fer-ho provoca preocupació i molèsties».