Segueix-nos a les xarxes socials:

Una vintena de persones ja poden usar el nou servei d'hemodiàlisi d'Olot

Una vintena de persones de la Garrotxa que han de fer-se l'hemodiàlisi ja no hauran d'anar a Girona o a Figueres tres dies a la setmana, atès que l'Àrea d'Hemodiàlisi de l'hospital d'Olot i Comarcal de la Garrotxa n'està oferint el servei des de dilluns passat.

La zona que s'ha habilitat a l'hospital amb l'objectiu que els pacients es puguin fer l'hemodiàlisi se situa a la segona planta del centre i compta amb 13 punts de tractament.

El nou servei és possible a causa d'un conveni entre l'hospital d'Olot i Comarcal de la Garrotxa i la Clínica Girona per l'acció del qual diversos professionals especialitzats de Girona s'estan desplaçant tres dies a la setmana a Olot.

L'equip que s'encarrega de dur a terme les hemodiàlisis de l'hospital es constitueix d'un nefròleg, de dos infermers i d'un auxiliar d'infermeria.

El servei obre tres dies la setmana -dilluns, dimecres i divendres- i el seu l'horari abraça des de les 8 h del matí fins a les 20 h del vespre.

Hemodiàlisi

L'hemodiàlisi és un procediment que es realitza rutinàriament a totes aquelles persones que pateixen d'insuficiència renal crònica avançada. El procés elimina les substàncies de rebuig i els líquids de la sang que normalment s'eliminen pels ronyons.

L'hemodiàlisi pot ajudar a sentir-se millor i a viure més temps, a pesar de no ser una cura per a la insuficiència renal. Després d'iniciar l'hemodiàlisi, el pacient, d'una banda, ha de seguir unes mesures dietètiquesi determinades, i de l'altra, ha de prendre uns medicaments a fi d'assolir un bon nivell de vida.

Prem per veure més contingut per a tu