La Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat manté avui alerat del Pla especial d’emergències per incendis forestals de Catalunya INFOCAT pels incendis encara actius i per l’elevat risc d’incendi forestal elevat avui, per la previsió de vent , per la baixada d’humitats relatives i per la gran mobilitat de vehicles d’aquestes dates.

Segons informa el Govern català, la situació és especialment complicada per l’entrada de tramuntana a l’Empordà i de mestral, en menor mesura, al terç sud del país. Cal prendre especial precaució i evitar situacions de risc en zones properes a boscos i zones agrícoles.

Per la seva banda, el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) manté el nivell 3 del PLA ALFA activat als següents municipis: L'Escala, Torroella de Montgrí, Palau-sator, Gualta, Pals, Fontanilles, Ullà i Bellcaire d'Empordà. L’activació del Pla Alfa 3 comporta la restricció de pas al Massís del Montgrí-Muntanya Gran, els accessos als qual estan vigilats per Agents Rurals i Mossos d’Esquadra amb l’ajut de les ADF.