Els veïns de Banyoles majors de 65 anys, que tinguin el carnet municipal de la gent gran, podran utilitzar l'autobús urbà de manera gratuïta a partir del setembre.

L'Ajuntament va informar ahir que el mes vinent inclourà un nou servei a la targeta + 65, de manera que els seus titulars podran accedir gratuïtament als autobusos TEISA a dins del terme municipal de Banyoles. Es tracta de la línia Fontcoberta-Camós, que travessa la ciutat i, alhora, serveix de bus urbà. La despesa dels bitllets que no pagaran els majors de 65 anys, que s'hauran d'identificar, anirà a càrrec de l'Ajuntament. Fins ara, el preu és d'1,4 euros per al trajecte intern a Banyoles, i hi havia abonaments i títols ATM.

Les parades de l'autobús són a Can Puig, Canaleta, Mas Palau, Vila Olímpica, la Vila, la plaça Doctor Rovira, plaça Països Catalans, carrer de la Formiga, parc Manel Saderra, l'institut Pla de l'Estany, l'escola Pla de l'Ametller, la plaça Sant Pere, el passeig mossèn Constans i la Clínica Salus. Hi ha 12 expedicions al dia.

Prop de 3.500 persones grans

El Carnet Municipal de la Gent Gran, conegut com el Carnet +65, està dirigit a totes les persones majors de seixanta-cinc anys de Banyoles. Aquest carnet permet als seus titulars obtenir descomptes i promocions en serveis municipals i establiments de Banyoles que s'han adherit a la iniciativa. El consistori fa enviaments regulars de les targetes a les cases dels beneficiaris. Segons el padró municipal d'aquest agost del 2016, a Banyoles hi viuen prop de 3.500 persones de més de 65 anys.