El Servei Català de Trànsit (SCT) demana extremar la precaució durant el pont del 15 d'agost i recorda la incompatibilitat del consum d'alcohol i drogues amb la conducció segura. El SCT apel·la sobretot a la precaució en els desplaçaments per vies secundàries i locals, sobretot en els trajectes curts i per carreteres conegudes, i també en els desplaçaments cap a zones de platja.

I és que la Costa Brava per aquestes dates es troba molt plena de turistes i també hi haurà gent que aquest cap de setmana llarg tornarà a casa seva després de passar uns dies de vacances.

Trànsit també recorda que el consum d'alcohol i de substàncies estupefaents altera les condicions físiques i psíquiques i, per tant, és incompatible amb la conducció segura. Durant el 2015, segons dades de l'Institut de Medicina Legal, el 48,9% dels conductors morts en accidents de trànsit a Catalunya van donar positiu en consum d'alcohol, drogues o psicofàrmacs, i, en aquest sentit, segons Trànsit es considera un dels principals factors concurrents de la sinistralitat viària i d'agreujant de la lesivitat.

Per evitar accidents, s'aconsella circular amb el cinturó de seguretat cordat i, si es viatja amb infants, protegir-los amb els dispositius de retenció. En cas de conduir una moto, cal portar el casc ben cordat, entre d'altres.

Mesures especials

Per poder frenar l'accidentalitat i també esponjar les possibles retencions que es poden donar durant el pont del 15 d'agost des del SCT es recorda que ja des d'ahir a la tarda com avui al matí a la GI-662 a Castell-Platja d'Aro s'ha invertit la prioritat de pas de la rotonda situada al punt quilomètric 3,8. D'altra banda, per afavorir la mobilitat de retorn, demà i el dilluns 15 s'aplicarà una ordenació especial de la mobilitat a la C-31 a Platja d'Aro (rotonda de la Nàutica) i a la C-65 a Cassà de la Selva.