En vuit mesos i mig, els Bombers ja porten més rescats marítims que en tot l'any passat a Catalunya. En el que portem d'any ja n'han dut a terme 67, mentre que en tot el 2015 van ser-ne 60.

L'augment és especialment destacable a la Costa Brava, on s'han fet 40 rescats, tretze més que el mateix període de l'any passat. Això suposa un increment de gairebé el 50%. De les tres comarques amb costa que té la demarcació, la que més puja és el Baix Empordà, on s'ha doblat el nombre de rescats (de sis a dotze). L'Alt Empordà, però, segueix sent la comarca on més serveis es fan (aquest 2016 han estat setze). Per últim, a la Selva n'hi ha hagut onze.

En total, a les comarques gironines s'han rescatat 238 persones, vuit més que el mateix període de l'any passat. Aquests serveis dels Bombers han augmentat arreu del territori, excepte a les comarques del Pla de l'Estany i el Ripollès. En aquesta última, els rescats han caigut significativament. Aquest 2016 n'hi ha hagut 49, mentre que l'any passat, per aquestes dates, els Bombers ja n'havien fet 83.

Més excursionistes perduts a la muntanya

Els Bombers de la Generalitat han hagut de rescatar 290 excursionistes que s'havien perdut a la muntanya en el que portem d'aquest 2016. Una xifra que, en comparació amb el mateix període del 2015, ha arribat a créixer fins a un 25%. Hi ha dos motius que, sobretot, expliquen aquest augment: no preparar-se bé la ruta abans de sortir de casa i desconèixer el territori.

La recerca d'excursionistes a la muntanya és un dels serveis més habituals que fa el Grup d'Actuacions Especials dels Bombers (GRAE). El seu cap, Guillem Amorós, assegura que cada any augmenten aquests serveis, i més tenint en compte que la muntanya atrau cada cop més persones. "Amb petites accions prèvies, com mirar la cartografia, es podria evitar el rescat” assegura Amorós, que demana precaució perquè aviat comença la temporada de bolets, època on solen augmentar el casos de persones perdudes.