La Fundació Ramon Noguera ja té a punt la vuitena edició del ShoppOut, un model de compres socials únic a Catalunya i a l'Estat, que se celebrarà del 5 al 9 d'octubre i que apadrinen la directora de la Càtedra de Responsabilitat Social de la Universitat de Girona, Maria Rosa Terradellas, i l'actor i director teatral Martí Peraferrer. L'organització d'aquest esdeveniment, amb dues convocatòries a l'any, s'emmarca en els projectes de la fundació per sensibilitzar la població i millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual.

Trenta-set marques comercials vendran els seus productes, amb descomptes de fins al 70% i destinant el 5% dels beneficis a la Fundació, en més de 4.000 metres quadrats situats al polígon Mas Xirgo de Girona (a la seu de l'entitat). El recinte estarà obert de dimecres a dissabte de 10 del matí a 9 del vespre i el diumenge de les 10 del matí a les 7 de la tarda. L'ampliació horària de la darrera jornada -que fins ara acabava al migdia- és una de les quatre novetats d'enguany, que aquest migdia ha concretat Xavier Alomar, director general de Textura en representació de les empreses que participen en el projecte. Les altres són la programació d'un concert diari per al públic adult -a dos quarts de 8 del vespre i amb grups locals-, l'ampliació de l'oferta d'oci per als infants i l'augment de marques.

La directora-gerent de la Fundació Ramon Noguera, Pepita Perich, va situar el Shopp Out en l'agenda de la ciutat de Girona. Un fet que l'alcaldessa, Marta Madrenas, va ratificar, tot assenyalant que s'ha convertit en «el preludi de les Fires i de Temps de Flors». A més d'agrair la feina de l'entitat, per les oportunitats que dóna als ciutadans amb discapacitat intel·lectual, Madrenas va remarcar la importància que «les empreses se sentin responsables de les persones més fràgils».

Els dos padrins de la 8a edició del «shopping» social de Girona es van comprometre a difondre la cita i la tasca de la Ramon Noguera, de la que la Càtedra de Responsabilitat Social de la UdG, Maria Rosa Terradellas, va destacar una trajectòria de més de 50 anys. També es va referir a la presència de l'organització a la Càtedra que ella dirigeix i que «pretén impulsar la responsabilitat social», no només a Girona sinó també a nivell internacional.

Per la seva banda, l'actor Martí Peraferrer va argumentar que s'ha implicat amb el Shopp Out perquè «els que estem davant del públic, a dalt d'un escenari, també ens devem amb gratitud a la gent que ens ve a veure». El director del Festival Internacional de Teatre Amateur de Girona va explicar el seu propòsit d'obrir els escenaris a persones amb dificultats -pel que l'any passat van iniciar una línia de treball amb l'ONCE- i va demanar a la Fundació Ramon Noguera «que sigui al Fitag de l'any que ve». Un repte que la seva gerent va acceptar.