L´episodi d´ahir a la tarda no va ser, però, l´única tanda de xàfecs, ja que, la matinada de dijous a dinvendres van deixar fins a 84 litres per metre quadrat a Portbou i a punts de l´Empordà es van superar el llindar d´intensitat, més de 20 litres per metre quadrat en mitja hora.

El temporal de llevant va deixar imatges d´onades d´entre tres i quatre metres que van fer desaparèixer algunes platges a punts com Roses, Llançà i Blanes. En el cas de Roses, l´aigua es va tornar a menjar la platja de la Punta i Nova, mentre que a Llançà el mar saltava el port. A Cadaqués com també és habitual, el mar va entrar amb molta força per la riera a la badia deixant inutilitzada per al trànsit i l´estacionament.

Pel que fa a Blanes, la segona nit de fort temporal marítim va fer que ls onades arrosseguessin la sorra de la platja i la dipositessin sobre el pas de vianants en alguns trams del passeig de Mar. Els operaris del servei de neteja ho van netejar i els efectius de la Policia Local de Blanes van tancar l´accés a la zona de Sa Palomera per seguretat. A més, també es va netejar la sortida de la riera situada a tocar de la plaça Catalunya, taponada per l´acumulació de sorra.

Malgrat la intensitat de l´aigua, la caiguda d´un mur a Figueres o una petita esllavissada a la carretera de Cadaqués va ser un dels pocs incidents registrats la nit de dijous. La llevantada ha permès fer preveure que en breu s´aixecaran les restriccions del Port de la Selva per la salinització dels aqüífers.

Sant Pere Pescador va ser un dels llocs on van caure amb força, 31 litres; o Torroella de Montgrí amb 24 i Portbou, amb 24,5. La forta pluja va deixar rius d´aigua en molts punts de l´Alt i el Baix Empordà.

A la demarcació de Girona, els Bombers van haver de fer una vintena de serveis durant la nit de dijous a divendres. Torroella de Montgrí en va concentrar una bona part, una desena d´actuacions. Totes elles centrades sobretot en inundacions i filtracions d´aigua.

A banda, segons va informar la Guàrdia Urbana de Figueres, va caure un mur de quatre metres al mig de la calçada de la ronda Carril, a tocar la via del tren. A més, es va produir un esvoranc al carrer Pi i Margall, a l´altura del número 56 i un tram del carrer es va haver de tallar al trànsit.

A causa de les precipitacions i l´alt aparell elèctric, va haver-hi problemes en el subministrament d´electricitat. Hi va haver unes 3.000 persones -1.951 abonats a Vidreres i 1.021 a Llagostera- que van quedar-se sense llum, tot i que ahir al matí les incidències ja estaven resoltes.

El telèfon 112 va atendre durant la nit 1.267 trucades per les pluges arreu de Catalunya, la gran majoria amb origen al Maresme (845) i al Barcelonès (183). Les trucades van ser majoritàriament per inundacions, filtracions, rescats de vehicles (urbà), clavegueram, incidències trànsit.

La majoria d´avisos, que es van concentrar fins a la mitjanit, van ser a les comarques de Girona, especialment a l´Alt i al Baix Empordà, segons va informar Protecció Civil.