21 de novembre de 2016
21.11.2016

Liciten per 2,3 milions les obres de la nova UCI de Salt per a pacients semicrítics

La unitat, que estarà finalitzada en vuit mesos d'obres, atendrà unes 305 persones cada any i es calcula que l'ocupació mitjana serà del 84%

21.11.2016 | 09:21
Imatge virtual de la futura UCI

L'Institut d'Assistència Sanitària (IAS) ha tret a licitació la redacció del projecte constructiu de la nova Unitat de Cures Intensives (UCI) de l'hospital Santa Caterina de Salt, destinada a atendre pacients semicrítics i també les obres, que tenen un pressupost de 2.323.146,11 euros. Les empreses tenen fins al 9 de desembre per presentar la seva oferta i l'obertura de pliques es farà el 9 de gener. El termini previst per a l'execució dels treballs és de vuit mesos.

La UCI de Salt serà una unitat de semicrítics creada amb la finalitat d'incrementar la capacitat de resolució de l'hospital Santa Caterina i facilitar, alhora, que l'UCI del Trueta es pugui concentrar en els pacients més complexos. El plec de prescripcions recull que la nova unitat neix per suplir una manca de llits polivalents per atendre pacients crítics a la demarcació. Això ha fet que a vegades hagin hagut de traslladar pacients a fora de Girona, «amb el perjudici personal, familiar i social que comporta».

La nova UCI del Santa Caterina actuarà de «satèl·lit» de la del Trueta, que continuarà concentrant els pacients crítics més complexos. La nova unitat estarà gestionada, des de la vessant mèdica, pel servei de Medicina Intensiva del Trueta.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema