L'alcalde de Llançà, el republicà, Guillem Cusí, ha convocat una moció de confiança davant de la impossibilitat d'aprovar els pressupostos per l'any vinent. El PSC, un dels grups que formen part de l'equip de govern al costat dels republicans i del candidatura independent APL, es van abstenir ahir a la nit en l'aprovació dels pressupostos i, per tant, no van poder tirar endavant, ja que el grup majoritari i que es va quedar a l'oposició després de les darreres eleccions municipals, CiU, va votar-hi en contra.

En un breu comunicat enviat ahir al vespre, Cusí anuncia que dijous a les 10 del matí se celebrarà una «moció de confiança vinculada a l'aprovació del pressupots anual». L'alcalde explica que els dos regidors socialistes (Francesc Guisset i Sílvia Barris) no van donar suport als comptes per a l'any vinent, mentre que CiU s'hi va mostrar en contra i només van tenir el suport dels tres edils d'Esquerra Republicana i el d'APL, Claudio Grande.

«Falta de voluntat política»

D'aquesta manera, l'alcalde recrimina als socialistes «les evidents mostres de falta de voluntat política» i els recorda «les repercussions que aquesta podria comportar en perjudici del nostre municipi i els seus veïns i veïnes».

Les eleccions municipas de l' any passat van donar la victòria a l'exalcalde de CiU, Pere Vila, amb cinc regidors, però un pacte a tres de la resta de grups va impedir que l'actual president de la Diputació pogués continuar el càrrec. Esquerra va obtenir tres representants, els socialistes dos i APL, un, que sumaven la majoria absoluta per poder deixar fora els convergents. L'estiu passat, però, Vila ja va insinuar que buscaria una aliança amb el PSC per intentar desbancar Cusí i el ple d'ahir en podria ser el primer pas.