A l'aeroport de Girona-Costa Brava el 2017 ha començat com va acabar el 2016, perdent passatgers i registrant els números més baixos de l'arribada de Ryanair a Girona. La base aèria de Vilobí d'Onyar ha perdut al gener 6.543 usuaris respecte al mateix mes de 2016. En total, amb prou feines han passat per l'aeroport 40.744 viatgers, una de les xifres mensuals més baixes des que l'aeroport es va fer gran.

El motiu pels quals l'aeroport ha perdut el 13% de persones és el de cada mes: la menor oferta de vols per a aquests mesos d'hivern respecte a l'any passat, quan Ryanair volava a 13 destinacions des de Girona. Aquest any, en canvi, l'oferta s'ha limitat a només nou destinacions.

I això que l'any passat l'aerolínia irlandesa es va quedar sola operant a l'aeròdrom gironí. Aquest any la permanència de la russa Pobeda Airlines semblava que podia maquillar la retirada de vols de Ryanair, però no ha estat així.

Tot i que l'aeroport segueix en caiguda lliure, la tempesta sembla que és a punt d'acabar-se a tenor dels anuncis que al llarg de l'any passat van fer les principals aerolínies de l'aeroport anunciant més vols i més freqüències de cares al 2017.

Aquestes bones notícies, però, (sens dubte les millors que ha rebut l'aeroport en els últims anys) no arribaran fins a finals del mes que ve. Fins llavors, tot indica que a l'aeroport el flux de viatgers serà ínfim comparat amb els anys de bonança.

Barcelona segueix creixent

L'altra cara de la moneda és Barcelona. L'aeroport del Prat va registrar 2.804.092 passatgers durant el mes de gener, fet que suposa un creixement de l'11,4% respecte al mateix mes de l'any anterior, segons va informar EFE.

Els passatgers dels vols internacionals són els que més van créixer, amb un augment del 12,1%, respecte a gener de l'any passat, mentre que els usuaris de vols nacionals van registrar un creixement del 9,8%.

Els passatgers de vols amb destinació a Amèrica Llatina i Carib van ser els que més van créixer de les rutes intercontinentals, amb un augment del 35,8%, seguits d'Orient Mitjà, 16,9%, Àfrica, 10,4%, i Amèrica del Nord, 9,3%.

Durant el mes de gener es van registrar a les pistes de l'aeroport del Prat 20.848 moviments d'aeronaus, un 7,8% més que en el mateix mes del 2016, registrant-se un creixement més alt dels moviments nacionals, 10,4%, que de les operacions internacionals, 7,2%.

La càrrega aèria segueix creixent aquest mes de gener, quan es van transportar 10.330 tones de mercaderies, un 11,4% més que el mateix mes de l'any anterior.