Ajudar l'Octavi a pagar les pròtesis que ha necessitat i que necessitarà al llarg dels pròxims anys. Amb aquest objectiu, el poble de Besalú s'està bolcant aquest cap de setmana a fer possible diverses activitats destinades a recollir fons per a aquest nen de nou anys de Vilafranca del Penedès. L'Octavi va néixer amb una aplàsia de tíbia -li faltaven els ossos que uneixen la tíbia amb el turmell- motiu pel qual, quan tenia dos anys i mig, els metges li van amputar la cama dreta.

Des de llavors, el petit ha necessitat diverses pròtesis que s'han d'anar canviant a mesura que va creixent, perquè s'han de fer a mida a Anglaterra. «Ara, la família n'ha trobat una que se li adapta molt bé, perquè les anteriors -les que oferia la Seguretat Social- li feien llagues i li generaven dolor», va explicar un dels organitzadors d'aquesta experiència solidària, Sergi Cicujano. «El problema és que la família del menut ha gastat moltíssims diners», va afegir. Uns costos que no cobreix la Seguretat Social i que encara augmentaran uns 300.000 euros més, calculant totes les pròtesis que el nen necessitarà al llarg de l'adolescència.

«Quan vam sentir la història de l'Octavi vam decidir organitzar un repte esportiu», va explicar Cicujano, qui juntament amb Enric Guardiola van crear Nou Repte. «Ens dediquem a fer reptes esportius personals per ajudar gent que ho necessita», va detallar aquest esportista gironí. Els organitzadors van escollir Besalú perquè és el poble d'origen de Guardiola. «Quan ho vam explicar, entitats, veïns i l'Ajuntament mateix s'hi van bolcar d'una manera espectacular», va valorar Cicujano, qui va subratllar que el que havia de ser un repte purament esportiu s'ha acabat convertint en un cap de setmana festiu amb diverses activitats.

Els actes van començar ahir a dos quarts de set de la tarda amb un partit de futbol benèfic entre els veterans del Girona F.C. i de la U.E. Figueres, al Camp de Futbol del C.E. Besalú. «Tot el que es va recollir d'entrades anirà destinat a l'Octavi», va recordar Cicujano. Més tard, es va dur a terme un sopar solidari amb la presència de la família del petit, durant el qual es va realitzar una xerrada-col·loqui sobre l'esport i la solidaritat i es va presentar el llibre El pirata Octavi, fet per Anna Bonet, la mare del nen, per recollir fons.

Les activitats seguiran avui amb la cursa solidària d'en Sergi i l'Enric que, a partir de les deu del matí i durant tres hores, correran per dins del poble. «El que volem és que la gent s'animi i ens acompanyi fent una donació d'1 euro la volta», va dir Cicujano. Paralel·lament, actuaran els grups Poeiti Mahori, de Girona, i Vahine Matai, de Barcelona, i a diferents punts del recorregut el Campió del Món de Bike Trial, Marc Prat, farà una demostració amb els membres de la seva escola de Bike Trial. I tot plegat, amb l'únic objectiu de millorar el dia a dia del pirata Octavi.