L'equip gironí de Sant Narcís FEDAC Black Wolvineers va guanyar dissabte passat el segon premi de la First Lego League Espanya, un gran esdeveniment que fomenta les vocacions científiques i tecnològiques entre els joves. Aquesta victòria els atorga una plaça a la competició internacional que tindrà lloc a Sant Louis (EUA).

L'onzena edició del concurs es va celebrar per primera vegada a Logronyo. La Gran Final, organitzada per la Fundació Scientia, la Fundación Riojana para la Innovación i la Federación de Empresarios de la Rioja, va reunir fins a 61 equips de tot l'Estat, dels quals 18 van ser seleccionats per participar als tornejos internacionals de la First Lego League.

Entre els afortunats es troba l'equip gironí -tot i que va participar des del Vendrell-FEDAC Black Wolvineers en segona posició, amb el segon Premi Fundación Riojana para la Innovación al Guanyador, seguit pel grup de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) Ypsilon Viaró amb el tercer Premi Federación de Empresarios de La Rioja al Guanyador.

El tercer equip català del conjunt que anirà als tornejos internacionals és el Lego Master-FFLL Tarragona-Reus, que va guanyar el primer premi a la Cortesia Professional.

En total, l'esdeveniment va comptar amb la participació de més de 150 voluntaris i va reunir més de 1.800 persones.

El First Lego League és un programa internacional que vol fomentar vocacions científiques i tecnològiques entre els joves. A més, promociona l'aprenentatge amb el desenvolupament de les habilitats i competències del segle XXI.

Repte Animal Allies

L'edició d'enguany, el Repte Animal Allies, ha permès als participants conèixer de prop el món dels animals. Els 61 equips i més de 600 participants han buscat solucions a aquesta problemàtica. Al mateix temps, han integrat capacitats com la innovació, la creativitat, el treball en equip, la resolució de problemes i la comunicació.