El fiscal general de l'Estat, José Manuel Maza, va visitar ahir l'Audiència de Girona per reunir-se amb la nova fiscal en cap de la província, Anna Maria Meléndez. Maza va explicar que es tractava d'una trobada «de cortesia i de feina». «De cortesia, per conèixer la nova fiscal en cap», va manifestar Maza, ja que va recordar que no va poder assistir a la presa de possessió de Meléndez i va afegir que s'havia compromès a fer-li una visita. Així mateix, el fiscal general de l'Estat va remarcar que va aprofitar aquesta trobada per reunir-se «amb els companys de Girona», perquè va subratllar que és important que es coneguin i que exposin els seus problemes.

En paral·lel, preguntat pels periodistes, Maza també va assegurar que «no hi ha cap novetat» sobre la investigació que estaria portant a terme la fiscalia de l'Audiència Nacional, que hauria demanat informació a les empreses contractades des de la Generalitat per crear «les estructures d'Estat». Maza va recordar que la fiscalia és una institució que treballa «per intentar que es respecti la llei». «Per postular davant els tribunals allò que considerem, segons el nostre criteri, que pot ser vulnerador de la llei, en totes les matèries i en tots els temes», va assenyalar. Maza va reiterar que la fiscalia treballa respectant el principi de legalitat i d'imparcialitat.

Pel que fa a Meléndez, va prendre possessió a principis de març com a nova fiscal en cap de la província. En el discurs posterior al nomenament, Meléndez va avançar que una de les seves prioritats és aconseguir més estabilitat per a la plantilla gironina de fiscals. Va recordar que només la meitat dels treballadors de la fiscalia de Girona és estable, ja que la resta demana un trasllat quan sorgeix una oportunitat; sobretot, per la falta de vinculació amb el territori. Meléndez va remarcar que Girona és coneguda com «una escola de fiscals», malgrat que va subratllar la professionalitat dels treballadors. Per això, va proposar buscar una col·laboració amb la Universitat de Girona amb la finalitat que els estudiants es plantegin fer la carrera de fiscal a la província.