05 de abril de 2017
05.04.2017

Volen més indemnitzacions per als afectats per grip aviària

Unió de Pagesos demana al Govern que també s'indemnitzi el període improductiu dels ramaders

05.04.2017 | 07:19

Unió de Pagesos va demanar dilluns al Govern català, en una reunió amb responsables del Departament d'Agricultura i els ramaders afectats pel focus de la grip aviària, que a més de la indemnització prevista de 300.000 euros pels ànecs sacrificats també es compensi el període improductiu en concepte de lucre cessant, per la restricció d'activitat que ha comportat el focus en les explotacions on s'ha detectat.

El virus de la grip aviària es va detectar al febrer en deu granges d'engreixament d'ànecs, nou de les quals a les comarques de Girona i una al Vallès Oriental. Diumenge es van aixecar les restriccions a les zones de protecció i de vigilància properes a les explotacions, que a partir del maig podran rependre l'activitat.

En la reunió amb Agricultura, Unió de Pagesos també va demanar que es vetllés per tal que l'assegurança de cadàvers no penalitzes aquestes explotacions.

El sindicat també exigeix al Govern català una gestió eficaç de la fauna salvatge i, en concret, que s'extremin els controls dels ocells migratoris per prevenir nous brots d'aquesta malaltia.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema