Forta destrossa la que va patir ahir la farmàcia de Bescanó després que uns lladres de matinada entressin a robar-hi. Els delinqüents van destrossar l´aparador i van emportar-se´n els diners de la caixa. Els Mossos investiguen el succés i ahir encara no hi havia detinguts.

Aquest establiment està ubicat al carrer Major, a peu de la carretera que uneix Salt amb Bescanó. Un punt molt concorregut, però no va ser fins a l´arribada d´un repartidor que porta els medicaments a primera hora del matí que es va descobrir el succés.

Aquest va donar l´avís als Mossos d´Esquadra sobre els fets, cap a tres quarts de set del matí. Ràpidament s´hi va desplaçar una patrulla de la comissaria de Santa Coloma de Farners, que va poder confirmar el robatori amb força. Van veure que els delinqüents havien fet trencadissa i a la caixa no hi havia diners. Els lladres fins i tot es van deixar la clau de la caixa posada i només van retirar l´efectiu.

Durant el matí agents de la policia científica també van pentinar tota la botiga per tal de poder trobar pistes i empremtes que els portin cap als delinqüents, que se sospita que duien guants quan van perpetrar el robatori.

El que sí van trobar els Mossos són restes d´algun roc a terra, a davant l´aparador, fet pel qual s´apunta que van trencar la vidriera amb una pedra gran.

El forat que van fer els lladres per poder entrar al local va ser de la mida que només hi pogués passar una persona. De l´aparador també es van emportar algun producte, a banda dels diners de la caixa.

De moment no ha transcendit la quantitat d´efectiu que van aconseguir emportar-se els lladres d´aquesta farmàcia, però s´apunta a una quantitat elevada.

Cal dir que aquest establiment fa uns anys havia estat un banc i tenia el vidre blindat però, malgrat això, la força dels cops que li van clavar va fer-lo cedir.

Els propietaris de la farmàcia van presentar ahir denúncia a la comissaria de Santa Coloma de Farners.

A cops de roc a la farmàcia

Aquest no és el primer robatori en una farmàcia de les comarques de Girona amb un modus operandi d´aquestes característiques. Sense anar gaire lluny, a la localitat veïna de Salt, uns lladres van actuar el 18 de març contra una farmàcia situada al passeig dels Països Catalans.

En aquella ocasió els lladres també van rebentar l´aparador a cops de roc durant la matinada i es van emportar l´efectiu de la caixa enregistradora.

Els Mossos d´Esquadra investiguen si darrere dels robatoris hi pot haver una banda formada pels mateixos delinqüents que han actuat en els dos municipis.