Més víctimes i denúncies per violència masclista a les comarques de Girona durant el primer trimestre de l'any. Aquesta és la fotografia d'una xacra social que encara està lluny de desaparèixer. En només tres mesos, la policia ha atès 352 víctimes de maltractaments en l'àmbit de la parella. Això representa un increment de l' 11,75% respecte el mateix període de l'any passat, quan els Mossos d'Esquadra van atendre 315 víctimes entre gener i març.

Aquestes dades del Departament d'Interior també van lligades al nombre de denúncies que també han viscut un creixement aquests tres primers mesos d'any. Es tracta d'una pujada del 10,63% respecte al 2016. A les Oficines d'Atenció al Ciutadà de la Regió Policial de Girona s'han gestionat 364 denúncies per contra de les 320 de l'any passat.

El nombre de detinguts per delictes relacionats amb la violència de gènere també s'ha incrementat però ha estat gairebé una crescuda testimonial perquè només ho ha fet amb un arrestat més. De gener a març, 123 homes han quedat arrestats acusats de maltractaments en l'àmbit de la parella. Enguany en aquests primers tres mesos de l'any com va passar el 2016, no es va detenir cap menor d'edat.

El nombre de denúncies i víctimes de violència masclista havia anat a la baixa els últims mesos però tornen a remuntar. I és que es tracta d'una xacra que cal seguir lluitant i per això, se segueix informant possibles víctimes de les eines que tenen al seu abast ja sigui a través de mediació judicial, policial, entre altres.

Més trencaments de condemna

Cal destacar que també hi ha hagut una pujada en els trencaments de condemna, és a dir, aquells condemnats per violència de gènere que s'han saltat alguna mesura que els ha imposat el jutge. S'han incrementat més d'un 54% aquests fets, passant de 33 als 51 el primer trimestre d'aquest any.Maltractaments en família

L'altre tipus de maltractament que puja és la violència masclista exercida contra una dona i que la perpetren membres -homes, que no són la parella- de la mateixa família. Aquí es pot parlar de casos per exemple de fills que maltracten la mare per, per exemple, aconseguir diners.

Les denúncies per violència masclista en aquest àmbit familiar han viscut un increment destacable, amb un 29%. Durant els primers mesos de l'any s'han tramitat 58 fets davant dels Mossos d'Esquadra, mentre que el 2016, van ser-ne 45.

També en paral·lel pugen el nombre de víctimes, en tres mesos, se n'ha atès 68. El que suposa un 30% més que el mateix període de l'any passat, quan se'n van tractar 52.

Els casos de trencament de condemna es dupliquen, passant de quatre a nou. I finalment, el nombre de detinguts es manté com l'any passat amb 18 persones. Però cal destacar que enguany hi ha dos menors d'edat, mentre que el 2016, només n'hi havia hagut un d'arrestat.

Durant els primers tres mesos de l'any no hi ha hagut cap dona que hagi mort a mans de la seva parella, com també va passar el 2016. La mort més recent data del 2014, a Sant Pere Pescador.