Segueix-nos a les xarxes socials:

Dimiteix el regidor de l'Escala que va organitzar l'exhibició militar

El líder del PDeCAT a la localitat ha acceptat la dimissió de Martí Guillem pel xou dels militars

El regidor del PDeCat de l'Escala, Martí Guillem El president del partit al municipi, Pere Bosch, ho va comunicar a través dels seus comptes de Twitter i Facebook, tal i com ho va avançar VilaWeb. Bosch va acceptar la dimissió del regidor escalenc «a contracor» i «pel bé comú del país, del projecte i del partit».

En la publicació a les xarxes socials, Bosch agraïa al regidor Martí Guillem «la feina feta, que ha sigut molta i molt bona». Per al líder de l'Escala, va ser una «decisió excepcional» en un «moment excepcional». A les xarxes socials Bosch es va fer un embolic en una conversa amb un altre usuari i assegurava que l'havia destituït.

El portaveu del PDeCAT a l'Ajuntament de l'Escala assegura que va acceptar la dimissió de Guillem. Tot plegat ha arribat després de la polèmica protagonitzada fa tres dies pel simulacre de l'exèrcit.

Un home, 5 partits

Guillem era regidor del PDeCAT a l'Escala des de les eleccions municipals del 2015, però també s'havia presentat anteriorment amb el PSC i havia sigut portaveu d'ICV. El polític també va intentar presentar-se amb ERC en unes municipals. En declaracions recollides per VilaWeb, Guillem ja s'havia guanyat una fama a l'Escala i als comicis del 2015 va circular el rumor que es presentaria a la llista del PP. Guillem es va presentar finalment amb CiU, ara PDeCAT, a qui havia criticat anys abans.

El simulacre de maniobres dels militars ha generat molt malestar a l'Escala i, finalment, l'enrenou ha acabat amb la dimissió de Martí Guillem.

L'exhibició militar que simulava una actuació d'assalt a la costa es va desenvolupar a primera línia de mar i davant el càmping Illa Mateua, del qual Martí Guillem n'és el propietari. El gerent i polític defensava que es tractava d'un espectacle d'entreteniment per als clients del càmping. L'Ajuntament deia no saber-ne res de la presència de l'exèrcit i l'alcalde Víctor Puga es mostrava sorprès.

El xou el van protagonitzar 17 militars de la base de Sant Climent Sescebes i 6 efectius del Grup Especial d'Activitats Aquàtiques (GEAS), dues llanxes lleugeres i una embarcació de la Guàrdia Civil. Alguns dels agents es van llançar a l'aigua i van pujar fins al càmping fent ràpel. L'actuació va acaparar l'atenció dels banyistes.

La direcció del càmping apuntava que la valoració del públic era «positiva» i que s'havia informat prèviament als clients.

Prem per veure més contingut per a tu