16 de juliol de 2017
16.07.2017

Olot ajuda a reformar pisos de la borsa social

L'Ajuntament disposa de 73 habitatges destinats a lloguer i s'ha proposat tenir-ne més per cobrir la demanda

16.07.2017 | 00:20

L'Ajuntament d'Olot subvencionarà amb la totalitat del cost, fins a un màxim de 6.000 euros per habitatge, la reforma de pisos que es troben a la borsa d'habitatge municipal. Segons ha informat el Consistori, són subvencionables totes les obres de posada al dia, en els dotze mesos anteriors a la signatura del contracte de lloguer.

Els beneficiaris de les subvencions són els propietaris que posin els habitatges a la borsa municipal de lloguer durant un termini de 5 anys. Les subvencions es poden demanar fins al 29 de desembre.

La borsa d'habitatge actua com a mediadora per facilitar acords entre persones propietàries d'habitatges buits i els seus possibles llogaters. Els propietaris es beneficien de la gestió gratuïta del lloguer, d'assessorament jurídic i tècnic, d'una assegurança del cobrament de les rendes, mitjançant del sistema «Avalloguer», d'una assegurança multirisc que inclou els desperfectes que hi pugui haver, durant tot el període de durada del contracte de lloguer. En resum, la gestió municipal del lloguer suposa una garantia de l'explotació del lloguer d'un habitatge.

Segons van explicar en la presentació dels ajuts Jordi Alcalde, regidor d'Habitatge, i Míriam Paredes, tècnica de l'Oficina d'Habitage d'Olot, ara l'Ajuntament disposa de 73 habitatges dins de la borsa de lloguer. Es tracta d'una quantitat insuficient atesa la demanda d'habitatges que hi ha.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema