Els Mossos d'Esquadra han denunciat penalment un camioner a la comarca de l'Alt Empordà (Girona) per un presumpte delicte contra la seguretat viària després d'haver quadruplicat la taxa màxima d'alcohol permesa.

Els fets es van produir aquest dilluns, quan en un control d'alcoholèmia a l'AP-7 els Mossos van aturar un camió en veure que el seu conductor tenia "signes evidents d'estar sota la influència de les begudes alcohòliques".

En la prova d'alcoholèmia l'home, de 48 anys, va donar un resultat positiu de 0,64 mil·ligrams d'alcohol per litre d'aire expirat, quatre vegades per sobre del límit màxim marcat en 0,15.

Per això, els Mossos li van obrir diligències penals, van immobilitzar el vehicle i el conductor haurà de declarar davant el jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Figueres (Girona).

Divendres passat els Mossos també van denunciar penalment un altre conductor que va tenir un accident a Sarrià de Ter (Girona) en sortir de la carretera i impactar contra un semàfor, i que, en la prova d'alcoholèmia, va triplicar la taxa permesa.