Continua la recerca dels dos joves desapareguts a Susqueda

Aquest matí s'ha reprès la recerca dels dos joves del Maresme desapareguts des de dijous a l'àrea de l'embassament de Susqueda. Els equips de rescat estan pentinant per terra, aigua i aire la zona. El punt de trànsit s'ha establert a la zona de la caseta del pantà de Susqueda i a partir d'aquí, els Mossos d'Esquadra, Bombers i voluntaris s'estan endinsant per pistes properes que encerclen l'embassament.

Declarat un incendi a l'abocador de Lloret de Mar

Incendi a l'abocador municipal de Lloret de Mar situat a la urbanització de Serra Brava. El foc s'ha declarat pels volts d'un quart d'una del migdia i s'han mobilitzat tres dotacions dels Bombers així com Protecció Civil Lloret, l'ADF de Lloret i la Policia Local de Lloret de Mar. Les flames estan cremat deixalles i les tasques d'extinció, segons fonts dels Bombers, consten en anar remenant i enterrant les escombraries.

Incendi a l'abocador de Lloret de Mar. Policia Municipal de Lloret de Mar.

Girona és la setena província que més acull en la nova arribada de refugiats

El segon grup de refugiats procedents de Grècia ja ha arribat a Girona. En total són vuit persones procedents dels camps de refugiats de Grècia en el marc del programa de reubicació que l'Estat es va comprometre acollir, tot i que a un ritme d'arribada molt baix i molt per sota dels compromisos. A principis d'any, Girona va rebre els primers refugiats, 23 entre els mesos de gener i febrer, alguns dels quals han finalitzat la primera fase de sis mesos -prorrogables a tres més- on, a través de Creu Roja, reben atenció integral.

El Girona-Barça, el 23 de setembre a les 20.45

Ja hi ha data i hora per a un dels plats forts d'aquesta temporada a Montilivi. El Girona-Barça, corresponent a la sisena jornada del campionat de Lliga de Primera, es disputarà el dissabte dia 23 de setembre. El partit començarà a tres quarts de nou del vespre i serà emès en directe pel canal Movistar Partidazo.

La llei de transitorietat estableix un termini de sis mesos entre l'1-O i les eleccions constituents

La llei de transitorietat jurídica i fundacional de la república estableix en l'article 87.1 un termini de sis mesos entre el referèndum de l'1 d'octubre i les eleccions constituents, en cas de victòria del 'sí'. Aquest període de mig any és anomenat procés constituent. La norma també preveu que de les eleccions constituents en surti una Assemblea Constituent, que substitueix l'actual Parlament, i que serà vigent en el període en què es redactarà la Constitució. Segons la llei de transitorietat, la constitució catalana s'hauria d'aprovar per una majoria de tres cinquenes parts o bé per majoria absoluta si no és possible.

El president del grup parlamentari de JxSí, Lluís Corominas, parla amb els diputats de la CUP Benet Salellas i Gabriela Serra. ACN