Riuades de gent van omplir ahir al vespre els carrers del Barri Vell de Girona per gaudir de la novena Jornada de Cuina al Carrer. Des de les 7 de la tarda fins mitjanit, els estrets carrers de la Cort Reial i rodalies es van tornar pràcticament intransitables.

El Barri Vell es va convertir en l'escenari on desenes de restauradors del nucli antic van aprofitar l'ocasió per promocionar-se. És el cas de Carles Blanco, del restaurant La Poma: «És una manera d'exposar els nostres plats i que la gent els gaudeixi mentre passeja i escolta música», deia. Ja hi havien participat altres anys i la valoració que n'ha fet cada any ha sigut positiva. Però també hi havia restaurants que s'estrenaven en la intensa jornada. És el cas de Cal Ros, on el seu xef, Marc Fiol, va apostar per plats elaborats com pollastre a la catalana amb ratafia i tapa de risotto de ceps amb espàrrecs verds. Els tastets es van convertir també en una oportunitat per als vianants per degustar cuinats elaborats a preus econòmics i també conèixer la gastronomia de la ciutat. Tot i això, molts d'ells es dirigien a establiments que ja coneixien. Pràcticament no hi havia curiosos. Gran part de la clientela eren locals que buscaven gaudir de la fresca i tastar l'ampli ventall de plats de cuina mediterrània, d'autor, japonesa i també dolços que s'hi podia trobar. S'hi va trobar a faltar un espai de taules.