12 de octubre de 2017
12.10.2017

Estafen més de 31 milions amb transaccions falses i frau fiscal

La Guàrdia Civil ha desmantellat una xarxa que actuava entre Girona i Barcelona i que utilitzava testaferros · Posava comptes corrents a nom de menors per sol·licitar crèdits que després no retornava

17.10.2017 | 01:12

La Guàrdia Civil de Girona ha desmantellat un grup criminal que estava assentat entre Girona i Barcelona. Aquesta banda va arribar a blanquejar i va estafar més de 31 milions d'euros a Hisenda.

Els agents han imputat quatre persones, que són investigades com a presumptes autors de delictes contra la hisenda pública, blanqueig de capitals, falsedat documental i estafa. Segons la policia, els investigats haurien utilitzat fins a 18 persones com a testafer­ros per cometre els delictes. Entre aquests, menors d´edat.

L'operació policial es remunta a l'any 2015 i i es va explotar sota el nom d'Operació Residencial aquest 27 de setembre passat. Va acabar amb la imputació de quatre persones.

Els agents, quan van començar a investigar la banda ara fa dos anys, tenien coneixement que un grup criminal situat entre la província de Girona i Barcelona estaria utilitzant un entramat de més de 20 empreses amb l´objectiu d´estafar Hisenda.

Entre aquestes companyies, segons ha pogut comprovar la Guàrdia Civil, n'hi ha de compra venda de vehicles, gestories, immobiliàries, entre d´altres. A més, van descobrir que aquestes empreses eren majoritàriament inactives i amb seus socials falses. A més, posaven testaferros com a administradors.

Comptes a nom de menors

Per tal de cometre la defraudació, els investigats simulaven transaccions comercials fictícies. Per aconseguir-ho emetien factures falses i així defraudaven l'IVA.

A més, per evitar ser enxampats enviaven diners a l'Argentina, però sempre per sota dels 3.000 euros. I també utilitzaven comptes bancaris a nom de menors d´edat per sol·licitar crèdits bancaris que després no retornaven.

Els agents van arribar a descobrir que l'organització havia aconseguit entre estafes, blanqueig de capitals i frau a la Hisenda Pública fins a 31,1 milions d'euros.

La investigació ha estat dirigida pel Jutjat d'Instrucció número 1 de Santa Coloma de Farners, punt on la Guàrdia Civil ha lliurat les diligències instruïdes.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema