La regidora d'Hisenda, Montserrat Torras, va explicar que en el decurs de l'any vinent l'Ajuntament preveu tenir acabat un estudi destinat a l'aplicació de la tarifació al preu de les matrícules de les escoles bressol.

Torras va explicar: «Estem parlant de l'estudi de les escoles bressol i estem parlant que quan tinguem l'estudi fet el posarem sobre la taula i en farem una reflexió profunda».

Va reblar que entre tots els membres del consistori pesarien les possibilitats d'optar per la tarifació social i en cas que fos possible, segons ell, l'equip de govern de PDeCAT-DC i PSC està disposat a fer realitat l'experiència de la tarifació social. És a dir, adequar el preu de les matrícules a la declaració de renda i a les circumstàncies de famílies nombroses o monoparentals.

Torras va recordar que l'Ajuntament destina 70.000 ? a bonificacions a les matrícules de les escoles bressol i l'escola de música. Es tracta de bonificacions destinades a famílies nombroses o monoparentals.La regidora va definir les bonificacions com un lloc de sortida per l'aplicació de la tarifació social.

Des de l'inici del mandat, el tema de la tarifació social ha estat una reclamació del regidor d'Olot en Comú, Xavier Garcia, el qual fins i tot ha presentat mocions en aquest sentit.

Pressupostos participatius

Monserrat Torras va precisar que, en el decurs del que falta d'any, l'Ajuntament tirarà endavant la partida del pressupost participatiu del pressupost del 2017.

Es tracta de 150.000 ? que hauran de ser decidits pels veïns en reunions als casals de barri. En el ple del 27 d'octubre, l'Ajuntament va aprovar també una partida de 150.000 ? per al 2018. El pressupost participatiu és una fórmula que ha estat incorporada en els darrers anys per molts ajuntaments.

Sovint, ha funcionat bé en localitats petites, on amb poques reunions els veïns han pogut presentar i decidir els projectes.