Segueix-nos a les xarxes socials:

Veterans, tutors dels companys nous

Totes les escoles i instituts de St. Feliu de Guíxols implanten un programa preventiu que implica l'alumnat d'ESO

La irrupció de l'assetjament escolar en la realitat quotidiana dels centres ha provocat un desplegament de protocols i programes específics, tant per actuar davant situacions de bullying -i erradicar-les- com per prevenir-les. Entre aquests últims hi ha el projecte Tutoria Entre Iguals (TEI) que el Departament d'Ensenyament ha dissenyat amb l'objectiu de conscienciar i responsabilitzar els estudiants.

A Sant Feliu de Guíxols, i a iniciativa de la regidoria d'Educació de l'Ajuntament, la TEI s'ha convertit en un projecte municipal que implica tota la comunitat educativa i tots els centres educatius, des de les escoles de Primària fins als instituts de Secundària. Pel que fa a aquest últim nivell, els instituts Sant Elm i Sant Feliu de Guíxols comparteixen la formació al professorat i la resta de professionals que hi participen; s'ha format un equip amb els tutors dels cursos implicats, una coordinadora, dues psicopedagogues i un membre de l'equip directiu.

Primeres reunions d'alumnes

La iniciativa preveu que l'alumnat de 3r d'ESO actuï com a tutor dels companys de 1r, que acaben d'arribar al centre. Fa pocs dies s'han format les parelles i ja han mantingut les primeres reunions.

La directora de l'institut Sant Feliu de Guíxols, Raquel Robert, va explicar que «la interacció entre igual i igual funciona a tots els nivells», tant en el sentit que els joves parlen el mateix idioma com en la responsabilització que suposa per als més grans. Tot i que la participació a 3r és voluntària, en aquest centre s'hi ha implicat tot l'alumnat d'aquest curs (118), que dona suport als 109 noies i noies de 1r. La coordinadora pedagògica del projecte, Margarita Viella, va argumentar que «a vegades entre els estudiants se saben coses que no arriben als professors» i va incidir que treballen «en la prevenció de l'assetjament».

Prem per veure més contingut per a tu