L'alumnat amb altes capacitats de les comarques de Girona, de Primària a Batxillerat, pot inscriure's en el projecte extracurricular que la Fundació per a l'ajuda a infants i joves d'altes capacitats (Fanjac) programa cada curs en col·laboració amb la Universitat de Girona.

Enguany, s'han ofert 170 places i el fil conductor amb què s'ha dissenyat el projecte és «Explorem junts». En aquesta ocasió, la iniciativa compta amb la implicació voluntària de quaranta professionals que treballaran la motivació, la descoberta de temes i persones referents i en potenciar la socialització dels joves.

Les sessions, que es faran a l'Escola Politècnica Superior de la UdG, començaran aquest dissabte 16 de desembre amb una sessió sobre creativitat que anirà a càrrec de Saturnino de la Torre; i continuaran el 20 de gener amb la jornada titulada «Descobreix el millor de tu», que impartirà Sandra Camós. La dislèxia centrarà l'activitat prevista pel febrer, el tema del març encara no s'ha notificat i a l'abril s'analitzarà el món de la recerca.

El projecte de la Fanjac es realitzarà en instal·lacions de la Universitat de Girona, amb el recolzament de la Direcció Territorial del Departament d'Ensenyament, la Diputació de Girona i el Consell Social de la UdG.

Aquesta és la tercera edició del projecte extracurricular i, durant els cinc dissabtes que dura el programa, a més de les activitats que es fan amb les noies i els nois, també s'han programat xerrades per a les famílies en les que es presenten temes relacionats amb les altes capacitats.