Segueix-nos a les xarxes socials:

Seprona investiga l'enverinament d'animals a Sant Joan

L'alcalde considera que es tracta d'un fet puntual, ja que ara feia anys que no tenia notícia de fets similars

La branca de la Guàrdia Civil que vetlla per la protecció de la natura i els animals Seprona està investigant l'enverinament d'animalss. Un particular va denunciar que fa dos mesos va haver-hi un intent de liquidar gats amb aquest sistema. Després de passar pel veterinari els dos exemplars afectats es va constatar que havien ingerit raticida i van poder sobreviure.

No és la primera vegada que es produeix aquesta mena d'actuacions al municipi. Temps enrere també s'havia produït amb gossos, tot i que els seus propietaris van preferir no denunciar-ho.

L'alcalde santjoaní Ramon Roqué considera que es tracta d'un fet puntual, ja que ara feia anys que no tenia notícia de fets similars, i afirma que estan «a l'expectativa» dels resultats de la investigació policial. Els fets han passat a la Coromina del Bac i també al Barri Vell. En el cas dels gossos es té constància que en el seu moment el verí es va llençar a dins de patis particulars. El delicte d'enverinament no només afecta el benestar animal, sinó també el medi ambient i la salut pública. El codi penal estableix sancions de fins a 40.000 euros en cas que se n'identifiqui l'autor.

Prem per veure més contingut per a tu