04 de febrer de 2018
04.02.2018

Rescaten quatre excursionistes atrapats al refugi de Coma de Vaca

Els afectats es troben bé després d'una evacuació que el mal temps va impedir que es fes en helicòpter

03.02.2018 | 23:28

Els Bombers de la Generalitat, amb la col·laboració del Grup de Muntanya dels Mossos d'Esquadra, van rescatar quatre excursionistes que van quedar atrapats aquest divendres en el refugi de Coma de Vaca, al Ripollès.

Va ser el Grup de Recolzament d'Actuacions Especials (GRAE) qui va trobar els afectats, que van passar la nit a la part lliure de l'estança –oberta a tothom–, i en la que tot apunta que no hi havia guarda. Els excursionistes, en veure que no podien continuar la marxa, van demanar ajuda, i els Bombers van fer un primer intent el divendres per rescatar-los. Inicialment es va provar que l'helicòpter els evacués però el fort vent i les males condicions climatològiques van obligar a suspendre l'operació fins aquest dissabte.

Va ser ahir al matí quan efectius del GRAE d'Olot van arribar fins a una pista propera i d'allà al refugi. Un cop a dins van acompanyar els quatre excursionistes fins a la zona on l'equip dels Mossos havia dut els vehicles quatre per quatre. D'allà se'ls va traslladar sans i estalvis fins a Tregurà i d'allà a Vallter, on havien deixat el vehicle.

El refugi de Coma de Vaca on van passar la nit els quatre excursionistes es troba a gairebé 2.000 metres d'altitud, als peus del Puig del Balandrau, just en l'encreuament dels rius Freser i Coma de Vaca.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook