Segueix-nos a les xarxes socials:

Dimarts de Carnaval: dia de Ranxo a Vidreres, Sopa de Verges i Arrossada a Albons

Centenars de veïns de la Selva i el Baix Empordà es congreguen per aquests àpats

Ranxo de Vidreres 2018

28

Dimarts de Carnaval

És el cas de Vidreres, Verges i Albons. En aquests tres municipis avui s'hi serveixen uns plats fets amb l'ajut de tot el poble i que tot apunta que provenen de molts anys enrere.

A Vidreres per exemple, s'apunta que el Ranxo té el seu origen a l'època feudal i que es feia aquest àpat per donar menjar als pobres.

La recepta tradicional inclou arròs, patates, mongetes del ganxet, porc i un sofregit fet amb ceba i tomata entre d'altres ingredients. Com en les últimes edicions, aquest dimarts s'han repartit unes 3.000 racions d'aquesta tradicional sopa entre tots els assistents que s'han acostat fins a la cèntrica plaça de l'Oliva.

La novetat d'enguany és que s'ha cuinat amb una perola més, arribant a un total de 28. "Algun any ens havíem quedat curts i els organitzadors no n'havíem pogut menjar", explica la Sandra, una de les ranxeres que participa en la seva elaboració. El Ranxo és l'acte més important del Carnestoltes a aquesta població i el seu origen es remunta a uns 200 anys enrere.

El mateix passa amb la Sopa de Verges i l'arrossada d'Albons.

Aquests tres actes congreguen molta gent vinguda de les comarques de la Selva i l'Empordà. Que no es perden l'àpat i les activitats vinculades al seu voltant.

Aquest matí a Vidreres ja es podien veure fumejar des de primera hora les peroles.

I a Verges i Albons també ho tenen tot preparat.

Aquests actes però porten dies preparant-se ja sigui per acumular tot el material necessari o per anar a buscar els aliments que composen aquests plats. Aquí un exemple, el de la Comissió del Ranxo de Vidreresel de la Comissió del Ranxo de Vidreres

Prem per veure més contingut per a tu