El prototip del caramel intel·ligent per detectar malalties amb la saliva ideat per estudiants de la Universitat de Girona va guanyar diumenge a Londres la final de la Inagine Express. El Xupa Xip creat per estudiants del Màster en Emprenedoria i Desenvolupament Empresarial de la UdG va guanyar en la categoria Acceleration després de ser presentat en una ponència al London Eye.

El Xupa Xip va arribar al programa d'innovació Imagine Express després de ser escollit com a millor idea disruptiva amb un sòlid model de negoci, després de superar diverses fases, en la competició Dream BIG Challenge de la festa de la innovació iFest, en què van participar més de 7.000 estudiants, organitzats en més de 360 equips.

El grup de la UdG va idear un caramel intel·ligent per controlar la difusió de les malalties tropicals. Inspirat en el Chupa Chup, van crear una llaminadura amb un pal que conté un xip que permet analitzar la saliva de qui el consumeix.

Com a premi, els estudiants gironins va participar al programa Imagine Express 2018, celebrat la setmana passada, i desenvolupar la seva idea en un viatge per Europa (Barcelona-Paris-Londres), competició que van guanyar amb el prototip, en aquest cas, per a detectar la diabetis.

A més, l'equip gironí va poder presentar el seu projecte dilluns al Mobile World Congress 2018 que se celebra aquests dies a Barcelona.