12 de abril de 2018
12.04.2018

Les Planes es ven un terreny per finançar una plaça

Volen posar llums, dues fonts i un parc infantil en una plaça arbrada de 5.638, 73 metres quadrats

12.04.2018 | 17:41
Les Planes es ven un terreny per finançar una plaça

Ajuntament de les Planes d´Hostoles ha anunciat la venda en subhasta d´un solar de la Urbanització del Jonquer. El preu de sortida de la subhasta és de 40.000 €. Es tracta d´un terreny de 220 m2 lliure de càrregues amb classificació urbana.

L´alcalde de les Planes d´Hostoles, Eduard Llorà (PDeCAT) ha explicat que en el seu dia l´Ajuntament es va haver de quedar el terreny, perquè la propietat no pagava els impostos.Ha apuntat que l´Ajuntament no preveu donar cap utilitat al terreny i ha pensat que el millor que pot fer és vendre´l.

Eduard Llorà ha avançat que en el cas que la subhasta sigui efectiva i el solar sigui venut, l´Ajuntament preveu invertir la totalitat dels diners obtinguts a les obres de millora de la plaça del Jonquer. Ha explicat que el 2014, l´Ajuntament va fer un procés participatiu, en el qual l´Ajuntament va demanar parer als veïns sobre la idea que tenien de com ha de ser la plaça del Jonquer. Durant 2 caps de setmana, els veïns van exposar les seves propostes.

Van votar que volien una plaça amb arbres i amb espais infantils. Es tracta d´una plaça molt gran, perquè té 5.638 m2. Està situada en tre els carrers Santa Margarida, les Medes, Rocacorba i Salvador. Està ubicada prop del Centre Cívic. Acabades les votacions, l´Ajuntament va aplanar el terreny i va posar-hi 80 arbres, que ara ja tenen 4 anys.

Ara, l´Ajuntament voldria posar llums a l´espai, fer-hi dues fonts, un parc infantil i posar-hi bancs. De moment, disposa de la idea, però no de recursos per dur-la a terme. Això no obstant, si l´operació de la subhasta li surt bé, ja en tindrà per donar una empenta important a la plaça del Jonquer. La plaça del barri del Jonquer és un dels projectes d´urbanització més antics de l´Ajuntament de les Planes d´Hostoles.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook