L'exalcalde de Setcases, Carlos Fernández, ha entrat una instància a l'Ajuntament de Setcases en la qual demana l'aturada de manera immediata una tala d'arbres, pins i avets al bosc dels Carboners.

Fernández defineix la tala de delicte ecològic de valor incalculable i de danys irreparables. També demana que l'equip de govern doni compte de l'expedient de la tala en el ple vinent pel fet que el permís, segons ell, no ha estat consensuat en el ple.

En el seu escrit, Fernández explica que la tala té lloc en un bosc de propietat pública. Exposa que és un dels boscos madurs més importants del Ripollès. El defineix com un tipus de formació forestal molt escassa en un país de boscos joves. El paratge està inclòs al Pla d'espais d'interès natural (PEIN), a la Xarxa Natura 2000. També exposa que l'alcaldessa de Setcases, Anna Vila, va participar en unes jornades referents al bosc dels Carboners, per la qual cosa està informada del valor ecològic del bosc.

Observació

Anna Vila ha explicat que la tala ha estat feta pel Consell de Caça de Catalunya per poder fer l'observació de la població dels ungulats. Ha explicat que la tala estava justificada i tenia tots els permisos. També ha recordat que en el ple del 2 de febrer el ple va ratificar un decret d'alcaldia referent a un aprofitament forestal. Anna Vila és alcaldessa des de l'1 de desembre del 2017, pel fet de guanyar una moció contra Fernández.