La regidora Anna Descals (CUP), en el darrer ple, va proposar que els regidors tornin el que van cobrar per assistir al darrer ple dels infants. Descals va dir: «Aquest any, hem vist que hem cobrat el ple dels infants, quan els altres anys no es cobrava». Descals va proposar retornar-ho.

L'alcalde, Josep Maria Corominas (PDeCAT), va respondre: «El ple dels infants és un ple com un altre». Va argumentar que els regidors estan unes hores a la sala de plens i l'estada té unes remuneracions.

Segons va exposar al ple, el criteri de Corominas és el de retribuir els plens, encara que siguin d'infants. També, va precisar que les representacions per assistències als plens arriben fins a un màxim de 14 plens entre ordinaris i extraordinaris.

El 2017 van fer 3 plens extraordinaris, el 2016 no en van fer cap i enguany n'han fet un, el ple infantil del 19 d'abril.

Cada regidor cobra 475 euros per ple. Per 14 plens anuals han cobrat 6.650 euros. La resta d'indemnitzacions són 160 euros per la junta de govern, 95 euros per junta de portaveus i 160 euros per assistència a la junta de coordinació de grup. Cal dir que l'alcalde té un sou a la Diputació de Girona i a Olot només rep retribucions per assistència.

El darrer ple dels infants d'Olot va tenir lloc el matí del 19 d'abril i va durar més de dues hores. En el decurs d'aquest temps, una trentena d'alumnes de cinquè de primària van presentar 15 propostes.

Abans, les exposicions havien estat consensuades en un consell d'infants, en el qual van participar 350 alumnes de cinquè de primària. Entre les propostes hi havia circuits amb bicicleta als parcs infantils, tirolines, parcs d'animals o un parc d'aventura. Entre d'altres, el govern municipal va prendre el compromís de fer jocs tutel·lats a les places, perquè tots els nens de la ciutat tinguin activitats d'estiu amb independència de si s'apunten als casals o no.

Conciliació laboral

Anna Descals no es va limitar a demanar el retorn de l'assistència al ple infantil, perquè també va reclamar canviar l'horari dels plens de cara a l'estiu. Va proposar que sobre la base de la conciliació laboral per a ella i el seu grup el millor seria fer els plens de juliol i agost a les 4 de la tarda.

L'alcalde, Josep Maria Corominas (PDeCAT), no ho va trobar desencertat i va assegurar que portaria la proposta a la junta de portaveus. El debat va davallar cap a si farien o no farien ple ordinari a l'agost. L'alcalde va valorar que el més segur és que hi haurà ple d'agost, perquè després venen les festes del Tura i queden massa temes per tractar.