Una setantena d'alcaldes i regidors recorreran des d'avui i fins dijous els més de 200 quilòmetres que separen el naixement del riu Ter, a Ulldeter, fins a la desembocadura, a la gola del Ter. L'acció, que dona el tret de sortida als actes de commemoració del vintè aniversari del Consorci del Ter, consistirà a dur aigua de forma simbòlica amb un càntir seguint el curs del riu de Setcases a Torroella de Montgrí.

Els representants municipals dels diferents municipis adherits al Consorci del TerConsorci del Ter recorreran en bicicleta el traçat impulsat i gestionat per aquest ens supramunicipal que ressegueix tot el curs fluvial. Batlles i edils recorreran el tram més pròxim al seu municipi, amb la voluntat de donar a conèixer la Ruta del Ter entre els habitants dels seus pobles o ciutats.

La sortida serà avui a les 8 del matí des de l'estació d'esquí i muntanya Vallter 2000 i l'arribada el dia 5 de juliol a les 6 de la tarda a la gola del Ter, on s'abocarà l'aigua recollida a Ulldeter a la mar Mediterrània.

Durant el dia d'avui, la ruta passarà per Setcases, Vilallonga, Llanars, Camprodon, Sant Pau de Segúries, Sant Joan de les Abadesses, Ripoll o les Llosses, entre d'altres municipis, i arribarà fins a Manlleu, d'on sortirà l'endemà.

Susqueda, Amer, la Cellera, Anglès, Sant Julià de Llor i Bonmatí, Bescanó, Salt o Girona seran alguns dels punts per on passarà la ruta dimecres.

Dijous sortirà de Girona, passarà per Sarrià, Sant Julià de Ramis, Medinyà, Cervià de Ter, Sant Jordi Desvalls, Colomers, Verges, la Tallada o Ullà també acolliran algunes de les etapes de l'itinerari, que acabarà amb l'abocament simbòlic de l'aigua.