Miquel Noguer, alcalde de Banyoles, ja és president de la Diputació de Girona en substitució de Pere Vila, ara delegat del Govern a Girona.

Noguer ha guanyat amb folgança la votació a l'altre candidat, Lluc Salellas, de la CUP. Una amplíssima representació de la política gironina ha acudit al ple de nomenament de Noguer.

A la Diputació hi havia aquest migdia expresidents de l'ens (a banda de Pere Vila, hi eren Josep Arnau, Arcadi Calzada, Joan Giraut; Frederic Suñer; Pere Macias i Carles Pàramo); l'expresident de la Generalitat Artur Mas; el delegat Pere Vila; l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas; l'alcalde de Salt, Jordi Viñas; el subdelegat del Govern espanyol a Girona, Albert Bramon; el president de la Cambra de Comerç de Girona, Domenec Espadalé; el director territorial de Caixabank a Catalunya, Jaume Masana; el rector de la UdG, Quim Salvi; el bisbe de Girona, Francesc Pardo; l'exalcalde de Girona i exconseller Joaquim Nadal; el president de la Diputació de Barcelona, Marc Castells; el president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet i el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé.

Noguer ha estat proclamat president per 26 vots a favor. Salellas ha obtingut un vot: el del seu grup. El nou president ha promès lleialtat a la Constitució i a l'Estatut, "sense renunciar al dret inalienable del poble català a decidir el seu futur".

En el ple extraordinari també ha pres possessió com a diputat, en substitució de Pere Vila, Pere Maluquer, històric dirigent d'Unió Democràtica a l'Alt Empordà, que retorna així a la política activa.