09 de agost de 2018
09.08.2018

Troben els quatre adolescents perduts fent muntanyisme a la Garrotxa

El col·lectiu d´escoltes de Tarragona es va dividir en dos grups, un dels quals no va arribar al lloc de destí

09.08.2018 | 22:26
Equips d´emergències a la zona de Riudaura

Els equips d'emergència van localitzar sans i estalvis els quatre adolescents d'entre 14 i 15 anys que s'havien perdut mentre feien muntanyisme entre el Pic de l'Ofrena i Riudaura. Des de les cinc de la tarda, un ampli dispositiu format per Bombers, Mossos d'Esquadra, Protecció Civil i Agents Rurals els estava buscant.

Els menors -tres nois i una noia- formaven part d'un grup d'escoltes de Tarragona que s'havia subdividit. Els dos monitors van anar per un camí i els quatre adolescents, per un altre. S'havien de trobar ahir al matí, però no va ser així. Els monitors van desfer el camí que haurien d'haver seguit per buscar-los, però al cap de les hores, com que no els trobaven, van donar l'avís. Després de buscar-los durant hores, els monitors van trucar al 112 per donar l'alerta.

Al final, els equips d'emergència els van localitzar pels voltants de les deu de la nit al Puig de l'Ofrena. Segons i els Bombers a través de Twitter, els adolescents estan «una mica nerviosos però amb bon estat de salut».

Separar-se en grups petits


La pràctica que ha portat al grup de quatre escoltes de Tarragona a perdre's al Puig de l'Ofrena (Garrotxa) aquest dijous contemplava separar-se en grups petits. Tot i això des del cos de Bombers diuen que "no és recomanable" dividir-se, malgrat que sigui un exercici habitual en les agrupacions d'escoltes. El conseller d'Interior, Miquel Buch, ha explicat que ha estat un dels joves qui ha trucat al 112 per donar l'alerta.

Els pares d'alguns dels joves s'han acostat des de Tarragona, mentre que la resta s'han quedat a casa informats per telèfon.

Buch ha demanat "responsabilitat" a l'hora d'anar a muntanya i recorda que "cal anar preparats". En aquest sentit, el conseller ha deixat clar que el grup de joves d'entre 14 i 15 anys "anaven ben equipats" i de fet ja havien dormit una nit acampats. Segons ha explicat el cap de l'operatiu dels Bombers, Jordi Marquès, el grup ha comès dues errades d'orientació i han acabat topant amb la tempesta que ha caigut.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook