Aigües de Banyoles, l'empresa que té la concessió administrativa de l'Ajuntament de Banyoles pel tractament del sistema d'aigua del municipi, ha renovat més de mil metres de canonades de transport de l'aigua potable de Banyoles a 5 carrers de la ciutat. En total, es tracta d'una renovació de 1.074 metres de canonades amb l'objectiu de millorar considerablement l'abastament a la zona i garantir el cabal d'aigua necessari als usuaris.

En concret, les actuacions s'han dut a terme a les canonades del passatge Arcades, el carrer dels Valls i l'annex del carrer Navata; el camí de la Creu d'en Trull, el passatge doctor Fleming, i la zona de l'encreuament entre els carrers Pare Butinyà i Baldiri Reixac.

El problema que presentaven les canonades, fabricades amb fibrociment i de PVC, s'ha intentat resoldre amb la substitució per unes d'altres fetes de polietilè. Les escomeses de plom,de la mateixa manera, s'han renovat per escomeses d'una polsada de polietilè.

Sobre aquesta millora en el sistema d'aigua potable al municipi, el consistori banyolí va assegurar ahir a través d'un comunicat que «la concessionària Aigües de Banyoles renova de forma regular les canonades de la xarxa d'aigua potable de la ciutat», i finalment va apuntar que l'empresa segueix invertint en la planta de tractament d'aigua, subestacions de rebombeig i dipòsits de regulació «amb la finalitat de mantenir les instal·lacions en perfecte estat de funcionament».