El vicepresident primer del Parlament, Josep Costa, va advertir ahir que si la Fiscalia acaba mantenint les acusacions de rebel·lió contra els presos independentistes, «hi haurà moltes conseqüències i molt greus». Costa va fer aquestes declaracions en una visita a les Festes del Tura d'Olot.

Costa va considerar que es tracta d'una «línia vermella» a la qual cal donar una resposta «molt contundent». El vicepresident també va reivindicar una «estratègia conjunta» amb Esquerra i diu que «no hi ha cap dicotomia» a eixamplar la base de l'independentisme i avançar.

«No podem anar a un escenari de diàleg i distensió amb la Fiscalia mantenint les acusacions de rebel·lió». Així s'expressava el vicepresident primer del Parlament, Josep Costa, que va lamentar les informacions que apunten que el ministeri públic mantindrà l'acusació malgrat que «semblava que hi havia un nou tarannà i una música diferent».

«Cal punxar la bombolla de la repressió, no pot ser que hi continuï havent presos polítics i persones exiliades», va puntualizar el vicepresident primer del Parlament. «Si tirem endavant és quan convencerem la gent que la independència és possible i cada cop més ciutadans s'hi apuntaran», va assenyalar Costa, després de donar suport a les mobilitzacions que hi haurà durant aquesta tardor. «No les organitzem nosaltres, però ens sentim molt còmodes, per exemple, en la manifestació de dimarts a Barcelona».