El Patronat de Turisme Costa Brava Girona, el cuiner Joan Roca, del restaurant El Celler de Can Roca, i la Universitat de Girona han participat en dues conferències al fòrum gastronòmic Città del Gusto. L'objectiu de la presència gironina és posicionar la Costa Brava i el Pirineu de Girona com a destinacions enogastronòmiques europees de referència. El fòrum gastronòmic Città del Gusto, que va començar el passat dia 13 i que compta amb espai d'exhibicions, tallers i conferències, té lloc fins al 23 de setembre a la ciutat suïssa de Lugano.

Així, el divendres 14 de setembre, la participació gironina va iniciar-se amb la ponència oberta al públic «Càtedra Gastronomia, Cultura i Turisme», a càrrec de Joan Roca, propietari d'El Celler de Can Roca; Sílvia Aulet, doctora en Turisme per la Universitat de Girona, en l'àrea de Turisme; i Lorenzo Cantoni, professor de la USI, Università della Svizzera italiana.

Degustació de producte gironí

Seguidament, Jaume Dulsat, vicepresident del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, i Joan Roca van pronunciar la conferència «La gastronomia com a driver turístic» davant d'una vuitantena de professionals de la restauració, l'hostaleria i de periodistes especialitzats. La participació gironina va concloure amb una degustació per als assistents de productes enogastronòmics gironins i una sessió de networking entre ponents i assistents.

Aquesta acció, impulsada des del Club de Màrqueting d'Enogastronomia del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, forma part del pla d'accions del Club per a aquest 2018.

Fa pocs dies, una altra acció promocional del patronat incidia en el turisme cultural i l'enogastronòmic de les comarques de Girona: quatre bloguers internacionals van participar en l'EuroCultureTrip, la primera acció promocional conjunta de màrqueting digital entre tres destinacions turístiques: la Costa Brava, l'Emília-Romanya i la ciutat de Graz.