A les comarques gironines hi ha treballadors que amb prou feines cobren 5 euros a l'hora, tal com ha comprovat Càritas Diocesana i denuncia avui, tot coincidint amb el Dia Mundial per al Treball decent. Amb l'objectiu de difondre la realitat dels treballadors en precari, aquesta entitat del Bisbat ha recollit una sèrie de testimonis que posen de manifest la manca de contractació i de cobertura legal, la sobreexplotació laboral durant la temporada turística o les dificultats que les traves administratives relacionades amb estrangeria suposen a l'hora d'aconseguir un contracte.

Càritas, Justícia i Pau i la Pastoral Obrera han elaborat un manifest per reivindicar la feina digna que porta per lema «Defensem el treball decent» i que denuncia, sobretot, l'augment de les desigualtats entre rics i pobres i la falta de voluntat i d'acció política per reduir-les, així com per lluitar contra el frau fiscal i dignificar feina i sous. En el marc d'aquestes reivindicacions, al llarg dels propers dies Càritas Diocesana difondrà els testimonis que ha recollit a través de les xarxes socials.

Els serveis laborals de l'organització inclouen un servei d'assessorament i faciliten la contractació legal de persones per a tasques de la llar. El 2017, 1.406 gironins van participar en algun dels seus programes laborals, a través dels quals es van inserir 543 persones; per fer-ho, va comptar amb la col·laboració de 195 empreses. Pel que fa a l'empresa Ecosol, en va introduir 124 al mercat laboral.