07 de octubre de 2018
07.10.2018
Diari de Girona

Sodeca posa en marxa el centre de producció a Ripoll

L'empresa, dedicada a la fabricació i disseny de ventiladors, hi ha invertit vuit milions d'euros

07.10.2018 | 00:02
Sodeca posa en marxa el centre de producció a Ripoll

L'empresa osonenca de ventiladors Sodeca va inaugurar divendres el nou centre de producció situat al polígon la Barricona de Ripoll. En total, hi ha invertit 8 milions d'euros i les obres s'han fet en 14 mesos. A la planta s'hi fabricaran ventiladors amb «tecnologies més avançades i més eficients».

L'empresa té prevista una segona fase que permetria doblar la capacitat i que costaria uns 4 milions d'euros. El nou centre es troba en uns terrenys que fan 16.500 metres quadrats, dels quals 3.000 estan destinats a oficines i 7.000, a la nova planta productiva.

L'empresa tenia fins ara el centre de producció i les oficines a Sant Quirze de Besora (Osona). La falta d'espai i la voluntat de seguir creixent han fet que l'empresa hagi decidit construir i posar en marxa un nou centre.

En l'inici de les obres, que han durat catorze mesos, la firma ja va anunciar que els 250 llocs de treball que hi havia a la planta d'Osona es repartirien entre els dos centres.

El nou centre ocupa 10.000 metres quadrats repartits entre oficines, atenció al client, magatzem i producció. La firma destaca haver obtingut el certificat de qualificació energètica A, la màxima que es pot aconseguir.

Entre altres aspectes, la planta compta amb un sistema automatitzat de comportes de disseny hermètic per evitar la pèrdua d'energia i sistemes d'extracció a coberta per evitar pèrdues calorífiques. També s'han instal·lat plaques fotovoltaiques d'autoconsum.

Per altra banda, la segona fase prevista permetria l'ampliació del magatzem amb la construcció d'un edifici adjacent d'uns 5.000 metres quadrats més. No hi ha encara un calendari establert.

Creada l'any 1983 i amb una facturació de 50 MEUR, Sodeca exporta a gairebé 120 països de món.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook