L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha fet pública la resolució definitiva de la línia d'ajuts per a millorar l'abastament d'aigua en alta destinada als ajuntaments i ens locals. L'ACA destinarà 15 milions d'euros per a l'execució de prop de 150 actuacions en municipis catalans amb problemes de subministrament i que necessiten incrementar la garantia.

Del total d'aquests 15 milions, 4.574.291 aniràn destinats a les comarques gironines en quatre actuacions diferents, tres a la comarca de l'Alt Empordà i una al Ripollès. Aquests diners, doncs, aniran destinats a la rehabilitació de Pou Sifons 2 de l'Escala, l'instal·lació d'una canonada d'impulsió i incorporació del pou Passatge Santa Cristina a l'abastament de l'Armentera, a la recuperació del pou número 1 de La Gallinera (Castelló d'Empúries) per a la seva utilització com a captació de la xarxa d'abastament en alta de la Costa Brava nord gestionada pel Consorci de la Costa Brava - Entitat Local de l'Aigua, i una memòria valorada de les obres per la renovació de la canalització d'adducció de la font de les Dous a Camprodon.

Paral·lelament, l'ACA també ha fet pública la resolució definitiva d'atorgament de subvencions per a la redacció de plans directors del servei municipal d'abastament d'aigua, una eina que permet disposar d'una radiografia del servei de subminstrament a nivell municipal, conèixer les principals deficiències del sistema i proposar i valorar les actuacions necessàries per assolir una millora general en les prestacions de la xarxa local d'abastament i, en conseqüència, afavorir una millor gestió dels recursos i un increment en el seu estalvi. En total, es destinaran més d'1,6 milions d'euros que beneficiaran a un total de 148 municipis.

En el cas de les comarques gironines, la suma de diners destinats s'eleva a 412.172 euros i afecta un total de 26 municipis, la gran majoria d'ells pertanyen al Gironès i a l'Alt Empordà.