L'església parroquial de Sant Joan les Fonts va omplir-se de veïns per acomiadar-se d'Ana Maria Giménez, la cuinera de 48 anys de l'escola Castanyer que va morir per causa d'un tret disparat pel seu marit, amb el qual havia conviscut durant 20 anys.

El funeral va ser una cerimònia senzilla i ràpida, al final de la qual una de les seves dues filles va definir la seva mare com una dona valenta que sempre havia estat al costat de les seves filles. La noia va prometre que ella i la seva germana es mantindrien juntes i que la recordarien sempre.

Tot seguit, els assistents van sortir en silenci, per tornar als seus quefers diaris. Abans, els botiguers havien penjat cartells per avisar que tancaven unes hores per poder assistir al funeral.

La mort violenta d'Ana María Giménez ha provocat la reacció de col·lectius feministes i progressistes de la Garrotxa. Les organitzacions La Dalla Feminista, Alliberem-nos, Taula Social de Gènere, UCFR, Ateneu Popular Mala Petja, Greda, Núria Social, Resilience.earth, CNT, CUP Olot i CUP Sant Joan les Fonts han fet un comunicat conjunt en el qual exposen: «Avui, recordem la por, la impotència de totes les dones que han de viure, i viuen, aquestes situacions de maltractament de manera quotidiana sense sentir-se protegides ni emparades pels actuals sistemes social, judicial i policial». En el comunicat reivindiquen més diners a la prevenció i a l'acompanyament abans, durant i després de la denúncia d'una dona. També reclamen un canvi del pensament col·lectiu respecte a la violència masclista.

Laura Comas, de la Taula Social de Gènere i de la Dalla Feminista, va declarar: «Cada dia treballem contra la violència de gènere, però avui ens hem volgut aturar i donar unes paraules de suport a la família». També va considerar que fa falta el suport de totes les persones per poder avançar contra el pensament patriarcal.

La filla d'Ana Giménez que des del dissabte, dia 7 d'octubre, romania ingressada a l'hospital Josep Truetaahir va ser traslladada a l'hospital d'Olot per poder estar més a prop de la seva família, segons informa l'agència EFE. La noia patia ferides de gravetat als malucs provocades pel fet que després de passar per damunt del cadàver de la mare, el seu pare la va envestir amb un tot terreny de la marca Hyundai. En el lloc dels fets, també hi estava la seva germana de 23 anys que va resultar il·lesa.

Després de ser auxiliada pels voluntaris de protecció civil de Sant Joan i pel SEM, la noia va ingressar amb pronòstic reservat a l'hospital Josep Trueta

Quan l'estat de la noia va passar de reservat a greu, segons fonts sanitàries, els familiars de la noia van demanar el trasllat a l'hospital d'Olot.

Un cop els Mossos d'Esquadra presentin les diligències del cas al jutjat, probablement, sobre la base que l'autor de l'agressió mortal és mort, el cas quedarà arxivat per extinció de la responsabilitat criminal.