L'Ajuntament de Bescanó instal·larà plaques solars fotovoltaiques per subministrar energia elèctrica a l’Escola Doctor Sobrequés del municipi a partir de l'any que ve. El cost total de l'actuació serà de 31.798,27 euros, dels quals 15.000 provenen de la Diputació de Girona. Es tracta d’una instal·lació d’autoconsum que permet reduir el consum i el cost de l’electricitat, arribant a un estalvi anual de 1.365,37 euros.

L'energia solar fotovoltaica és una metodologia d'obtenció d'energia elèctrica gràcies a cèl·lules fotoelèctriques. La conversió fotovoltaica es basa en l’efecte fotoelèctric, és a dir, la transformació directa de l’energia lumínica que prové del sol en energia elèctrica. La instal·lació que es realitzarà a l'escola municipal de Bescanó estarà formada per 36 mòduls fotovoltaics de 275 Watts Pic (Wp), la unitat de mesura que es fa servir per avaluar la potència de les plaques que retenen l'energia del sol i la converteixen en energia. Els mòduls se situaran a la zona de coberta plana de l’escola. D’aquesta manera no es modificarà l’espai ni es reduirà les zones destinades a esbarjo o docència del centre.

Producció d'energia

La producció estimada d’energia que es produirà és de 15.127 Quilowatt per hora per any (Kwh/any), d’aquesta la producció real serà 14.428,58 Kwh/any, que representa el 95% de l’energia produïda a la planta. Amb aquestes xifres, s’estalviarà 6,81 tones de diòxid de carboni (CO2) anuals.

L'estalvi d'energia convencional que pot suposar l'ús d'una instal·lació solar tèrmica ve donat pel concepte de cobertura solar, que és el percentatge de la demanda energètica abastada amb energia solar. És una mesura de l'estalvi d'energia convencional gràcies a l'aprofitament de l'energia solar captada a partir de les plaques.

Segons Pere Lluís Garcia, alcalde de Bescanó, "aquesta instal·lació respon a la voluntat de l'Ajuntament de continuar treballant per l'estalvi energètic mitjançant la implantació de sistemes d’energia renovable al municipi".