Els Mossos d'Esquadra de la Regió Policial de Girona van celebrar ahir un acte de reconeixement als membres del cos policial. En aquesta ocasió, l'esdeveniment no era l'anomenat tradicional Dia de les Esquadres. I és que enguany les Esquadres no s'han celebrat i des d'Interior s'assegura que l'acte d'ahir, fet a porta tancada i de caire intern, no pretén substituir la diada però és un reconeixement meritori per als agents per actes de l'any passat. Un any marcat pels atemptats de Barcelona i Cambrils.

L?acte es va celebrar al Teatre Municipal de Girona i va comptar amb la presència només de membres del cos policial, familiars i autoritats del departament d'Interior. En aquest cas, hi havia el director general de la Policia, Andreu Joan Martínez i el director del Serveis Territorials d'Interior a Girona, Albert Ballesta.

En el cas de Girona, ahir es van reconèixer les accions meritòries durant l'any passat i es van entregar 14 medalles, una placa commemorativa i prop de 100 felicitacions, a les persones presents en l'acte. Algunes -no pas la majoria- de les commemoracions van ser per accions meritòries durant els atemptats de Barcelona i Cambrils. En l'esdeveniment d'ahir tampoc hi havia altres cossos policials ni mitjans de comunicació.

L'acte s'ha repetit aquesta setmana a la resta de Regions Policials de tot Catalunya. Està previst que les Esquadres se celebrin de cara a la primavera, però encara no ha transcendit si es farà de forma descentralitzada.