08 de novembre de 2018
08.11.2018
Diari de Girona

Reunió de treball de l'assemblea del Consell Nacional de Dones a Girona

La sessió analitza l'actualitat i posa en comú les estratègies locals per promoure la igualtat

08.11.2018 | 00:29
Reunió de treball de l'assemblea del Consell Nacional de Dones a Girona

L'assemblea gironina del Consell Nacional de Dones, l'òrgan consultiu de l'Institut Català de les Dones (ICD), es va reunir dimecres a la tarda per posar en comú estratègies locals per promoure la igualtat. La presidenta de l'ICD i la coordinadora territorial, Núria Balada i Fina Surina, respectivament, van presidir la sessió.

El Consell Nacional de Dones (CNDC) és l'òrgan col·legiat de participació i consulta de l'Institut Català de les Dones que integra les representacions de les entitats que treballen en programes en favor de la igualtat i la promoció de la dona, així com les diferents entitats de dones del territori català, per a les qüestions vinculades al Pla del Govern en matèria de polítiques de dones en els àmbits polític, social, cultural, econòmic i educatiu.

 

Consell amb 400 entitats

El CNDC és membre d'alguns òrgans de participació del Govern de la Generalitat i està reconegut com a organisme amb estatus consultiu especial del Consell Econòmic i Social de les Nacions Unides. Actualment, el CNDC està format per gairebé 400 entitats.
 
Entre altres funcions, aquest Consell promou la participació i l'associacionisme de les dones, incentiva el treball en xarxa, i fa propostes a l'Institut Català de les Dones sobre qüestions que afecten les dones i l'equitat de gènere. 
 
El CNDC està estructurat en el Ple, que és l'òrgan de màxima representació; la Comissió de coordinació, que executa i coordina les accions i projectes que duu a terme el CNDC; i els grups de treball, que actualment tracten sobre dones grans, salut, participació internacional, dones amb discapacitats i violència masclista. Les Assemblees Territorials de Dones de Catalunya són els òrgans territorials de participació i consulta del CNDC. 
Compartir a Twitter
Compartir a Facebook