L'Associació Protectora d'Animals de la Garrotxa Terra Viva, abans d'ahir, va patir el robatori de 1.000 euros que estaven en un caixa de cabals. Eren diners que estaven destinats a pagar veterinaris i provenien de la venda de les butlletes d'un sorteig.

Segons ha explicat Isa Hilario, la responsable de Terra Viva, el sorteig es farà igualment aquest dissabte. L'única diferència serà que han tret del sorteig 20 números que es van endur els lladres. La responsable va lamentar el robatori perquè els fan molta falta per l'assistència dels animals.

Ha explicat que al voltant de les 21 hores d'abans-d'ahir, va arribar al refugi d'animals, a la zona de les Planotes. En baixar del cotxe es va trobar que algú havia esbotzat la porta del magatzem. Va entrar dins i va trobar les portes obertes i els armaris regirats. En la seva cerca, els lladres van obrir les portes dels gossos que estaven fora de les gàbies per motius de salut i també la dels gats. «Per sort no va passar cap desgràcia», va comentar la responsable. També va trobar oberta i buida la capsa de cabals on guardava els diners i un talonari de números.

Després, va accedir a la part de les gàbies situada a la part de darrere de la casa. Es tracta d'un passadís vorejat a banda i banda per les gosseres. Va descobrir que els lladres havien enfonsat la barana que separa les gosseres de l'exterior per fugir a través dels camps que voregen la instal·lació. La hipòtesi és que els lladres l'haurien vista apropar-se amb el cotxe a la instal·lació i haurien marxat.